Extra cameratoezicht binnenstad Amsterdam

Warning Sign From The Amsterdam Police Camera Enforcement The Netherlands 2018

Vanaf deze zomer wordt het cameratoezicht in de binnenstad uitgebreid in verband met de overlast van straatdealers. De straathandel in nep- en echte drugs zorgt voor veel criminaliteit en overlast in de binnenstad, vooral in het Wallengebied. Eerder dit jaar heeft de gemeente geïnventariseerd op welke plekken extra cameratoezicht nodig is. Het bestaande cameratoezicht is verbeterd door de instellingen en posities van camera’s aan te passen. Daarnaast worden er camera’s bijgeplaatst op de plekken waar het huidige cameratoezicht niet toereikend is.

In de binnenstad zijn veel straatdealers actief: ze hangen op straat rond, vallen bezoekers lastig, gedragen zich soms agressief en plegen regelmatig ook andere delicten, zoals straatroof.

Ondernemers en bewoners van de binnenstad ervaren overlast van deze groep en geven aan zich onveilig te voelen. Om de overlast te verminderen wordt al meer lik-op-stuk beleid gevoerd, zijn er regelmatige veegacties van politie en OM, worden straatdealers door ondernemers geweerd en zijn waarschuwingscampagnes voor toeristen en dagjesmensen gestart. Nu wordt aanvullend hierop dus ook het cameratoezicht uitgebreid.

Total
0
Shares
Previous Post

Onderzoek naar nieuwe opvanglocaties voor vluchtelingen

Next Post

Positief advies voor ontwerp Amsterdam Museum

Related Posts